Wednesday, April 10, 2013

biskut famous Amos

Ni plak baru buat thari td ekkekk mood over Rajin plak arini.. hihi bahan pn dh ada puas dok pikir apa nk buat dgn almond yg dh lama beli xbermakan tu akhirnya bila dpt resepi nih truss jeeee buat LG pn resepi Ni agak mudaah n sama mcm resepi koko crunch yg pnah sy buat dulu.. so brg2 mmg dh ada pn just Kena beli choc cip n butter je..


Tadaaaaa fresh from my oven tauuuu masih panas lg hihi

Resepi Ni pn sy kidnap Dr kak shiema yunus Tqvm kak...

Bahan:-
250G butter
1 1/2cwn tepung kek (sy blasah tepung gandum je)
1cwn tpg jagung
1cwn brown sugar
1biji kuning telur (sy bubuh sebiji trus)
1sudu esen vanila (sy xsuke bubuh)
1 1/2  sb serbuk koko
1 sb serbuk Milo
1cwn badam kisar bakar/sangan tanpa minyak (sy pi bantai 2cwn huhu)
Kacang gajus (xde so pakai coklat cip)


Cara-caranya :-

Pukul butter dgn gula sampai kembang
Masukkn telur n Pukul lagi
Masukkn esen vanilla
PaStu masukkn semua bahan pastu gaul sebati
Pastu pakai sudu jer sudukn ke dlm tray pembakar
Doh ni mmg lembik yeaa so senang pakai sudu je...
Bakar pada suhu 160degree selama 15-20minit
After masak mmg agak lembik but jgn risau t dh sejuk dia jd keras 

Ok slamat mencuba yee lau nk double confirm resepi just g je type shiema yunus kat fb tu t blh nmpk byk gile resepi masakkn akk ni.. mmg ghajin  akk nih...

No comments:

Post a Comment