Tuesday, September 24, 2013

livia sofa

Sabtu lps slps hantar wallet spupu hubby di serdang hubby offer g mines Ngeee dating pulakkkss Hahhah.... dlm pada nk tunggu masa nk tonton muvi leh lak tercuba sofa takashima Ni sy mmg xsuke try2 Ni Lelagi benda mcmni heheh Malu lakkk... tp tgk mcm best jeww... Hiii hubby yy slalu pakai kerusi urut Ni.... Kat Tesco kan ada Haa dia biasa pakai tu je...

Tp yg Ni mcm sofa menarik lak tu warnanyaa so gojes.. kerusi urut biasa tu pakai pngurut... Ni pakai airbag Hehhe Lau org chubby sikit sedap laa sbb hubby kata sedapp... me too tp sbb sy kurus so xde laa rasasgt bila dia himpit kiri kana tu.. but plg sedap bila dia yolak tang punggung huuu mmg mcm berurut... Owh yaa sofa Ni bagus utk org yg ada masalah pelvic sbb dia Cuba betulkn balik kedudukn pelvic kita...

Tp Kena manabung dulu laa huu Lau beli ariti juga dpt rege rm2200 n ada free gift... tp normal price rm3k so sesapa yg berkenan bole try n beli... Kami mmg minat tp lama lagi laa sbb byk benda nk byr lagii... in shaa Allah if ada rezeki xkemana kan..


Cantikkkn mcm sofa biasa jee N xbesar pun sofa ni.. just nice jew..




paradise rose

Soooo gojess ok... heheeh makin mokssss lakk cume tuanya Jew xmokksss Heheheh Alhamdulillah..


Alhamdulillah sihat n gemuk rose yg dok tepi rumah nii So bole jd pendinding umah hehehe
Dpt lak rumah yg baru siap tu dapurnya mengadap tepi rumah sy.. owhhh... best nya dia dpt tgk my roses time masak... 




aktiviti petang weekend

Membelek garden bersama hubby Heee tu laa aktiviti Kami setiap petang ahad hehe bakar sampah ke meracun rumput or trim pkk dedulu sume sy buat sndri tp skrg dh ada asst yg sudi menolong dh xjd juri Jew...

Ngeee Alhamdulillah mngikut juga dia hehheh... so lps je mengemass Kami jenjln sekitar perumahan hehe Fasa ke3 dh siap so sesaja laa tgk umah baru siap tu.. best tgk tanah lapang tu sume semiD ..





Monday, September 23, 2013

cam360 yg auta

Hahahha tetiba lak mnggatal tgn g upload camera360 kot2 muke leh jd angle Kew kihkihkih
Jgn marah yee guyss sesaja je xde keje...


Snap tanpa make up Hahha sgt laa mulus tp tipu ehhh hahha


Nie sesaja snap time tunggu giliran utk renew passport


N nie lak kena laaa snap skali dgn cik abe sbb dia kata napa sy amik gambo sy jew.. dia pun gojes gak lak pakai camera tuh hahhah layankan jew laa

GaDGet oh gadjet

Haaa bukan giler gadjet ok... tp sbb hubby dia gian main kids game yg sy dok ajor dia huhu.. nyesal den ajooo haha Memula dia beli China tab tp asikk hanggggg jeee di ketuk2 Nye sekuat ati sampai pecah screen tuh... ada ke patuttt... hahaah so akibatnya Kena la beli baru.. kita pown nk tumpang sekaki ahakks kita nk note8 tp dia kata budget bwh 1k so just amik tab3 7" punya jadi laa g pown yg nk pakai dia.. n tan Ni backup Lau ada hp yg rosakkn.. heheh skrg Ni byk Sgt model brand harga n spec just pilih mana yg yg bekenan dibudget jee..



Bole claim pada tax Nnt ngee sbb tu beli yg baru...

cheese cake yg simple..

Google2 terjumpa cheese kek Ni lak so Cuba buat n Sgt senang.... Heee jd xyah sy nk membeli lagi.. Mahal Weiii sepotong je dh rm7-10 haaa kau xlarat nk beli so nk budget buat sndri Jew... Kali Ni sy just buat 1/2 adunan Jew... Heee xperlu memasak xperlu dibakar.. hanya bancuh n simpan dlm freezer... mudahkn... n yg plg penting yummy.....


Tadaaa ni laa cheese cake tuh... simple n sedap.. nestum cheese cake



dapat benih kobis!!!

Alhamdulillah rezeki sy dpt benih kobis drpd kenalan fb yg berkongsi minat yg sama... Kami suke menanam... hehe Sgt berfaedah hobi Ni tauuu tgk selain dpt kawan baru dpt ilmu siap dpt benih free lagiiiii ok!!! Thanks a lot kak June smoga Akk murah rezeki.. n next time ada masa sy nk btandang umah Akk Sgt teruja melihat sayur2 dicelah2 rose Haa mcm dok Cameron ok... or nk jauh n up skett mcm dok oberc Hahahha... kelass kau jah.. daebak kak!!

Actually jumpa Akk Ni Kat nilai square sbb Akk June nk beli kain... Ngeee tp Xdpt jumpa kak zaiton yatim Sori kak sy ada baby tua yg merengek lapoooo Heheheh next time jika pjg umur n murah rezeki dpt kita jumpa.


6pasu tu sume benih kobisss hope sihat lee sumenya 


Garden yg lapang lagi.. plan nk tanam 3jenis rose Kat pagar tengah tuh..





just dinner

Ngeee mls masak so just panaskn kuah spegheti yg sy masak jumaat lps huhu...
Actually ada fb member yg berkongsi minat menanam rose dtg kr Rumah amik benih rose hehheh thanks a lot kak sudi dtg ke Rumah sy... hope enjoy yaa... tp Xdpt sajikn dgn pmandngn yg indah sbb rumput carpet ksygn dh diracun habis sbb nk bg laluan kpd rumput baru hee pasni nk survey rumput apa yg xpjg senang sikit nk maintain

So just spegethi jagung yg on d spot aku rebus Heee n goreng tempura cheese nugget I luv it but hubby kata eeiiii  Bau apa Ni kuat Sgt busuk Hahahah ada ke patut... (-_-')



Owhh maaf yaa cumut sikett coz dh mamam ngNgeee

Sunday, September 15, 2013

tempahan lasagna

Permintaan dr kakaku ku sebelah Rumah... anak Kat plkn ngidam nk makan lasagna heeee teringat2 pulak yee... actually sabtu pepagi tu dh kuar tp memikirkn Sian lak Takut ngencess si anak tu nk mkn lasagna so sy pun buatkn le juga huhuhu lama Sgt dok sana mcm2 teringin ye dik non...

Actually xde laa teror Sgt pun nk masak masakan itali nih segan suam2 kuku juga lew sbb xdok laa sedap mana pownnnn Ngeee tp dh Permintaan kan kita pun buat le g pun rezeki awll pagiiiiii so pepagi seawal pkul 5.30 dh ku gagahkn diri bangun utk membuat lasagna nih.. (ahaksss nmpk Sgt pemalaihh bgn pagi kan) Takpe yg penting tau tgjwb kan en.somi pun xbising so???? Heheh

Sblm g anto ke sebalik dinding sempat juga ku klik klik klikk... hahahahh


Ni laa hasilnyaa.. 






Tuesday, September 3, 2013

asyik dengan TORTILA

sejak dua menjak Ni asik laaa buat tortila Hahah gara2 suke tgk food channel gini laa jadinya huuuuu sedap n senang n kenang hehehe sbnrnya ternampak giada at home buat bruchetta huhu sedapnyaaa nyummy nyummy tp mls lak nk byk2 keje so just buat tortila jelaa

Actually sy pun agak Suke dgn Italian food selain senang ianya juga sedap sluuuurppp Hahah time Ni laa teringan lasange pizza spagethi huuu lama xbuat bilaa la nk buat... Italian food Ni xsusah senang je drpd nk msk gulai ayam kan Hehehhe tp kos nk membuatnya tu yg Mahal... huuuu Takpe de rezeki n mood Rajin dtg kita masak yaa







tuan garden

Hahahah sesaja je tgn gatai2 nk gediksss update gambo kita Hahah slalu tempek gambo garden kan Haa skrg Ni kita tempek lak tukang kebunnyaa Ngeee
Sesaja je snap ni sblm g umah kwn kawin n open house Heee gaya retis lak huu sesekali apa salahnya kan...


Ngeeee maaafff jika ada yg xsuke yeee 









hana wedding

Ahad lps hampir sy terlepas wedding kwn masa kerja dulu huh (-_-') mcmne laaa bole ingat majlis dia 7-8092013 hahhaah sib baik laa khamis lps tergerak Hati nk tgk wedding card dia. Huuu Upanya 1sept daaaa Hahha sib baik laaa... 31aug lak tersgt laaa byk wedding n open housee semput perut sy Ngeee (^-^)v Alhamdulillah rezeki...


Ni laa pengantinnya tuh ngeeee jarang laaa sgt sy nk snap sesama pngantin hahhaha malueee weee
Thank anis tlg akk snap pic nih..



Ni lak pngapit hanis namanya owhhh jgn notti2 sbb ni dh jd wife yaaa
Nmpk mudaaa remaja jew... hahha mmg muda pon depa nih sy je nk masuk tahap makcik2 ngeee

tempahan crochet

Walaupun xbyk tp Alhamdulillah sentiasa berterusan...


Tq gavry



Tq acik



Thursday, August 29, 2013