Thursday, September 4, 2014

meja penjuru D.I.Y

Meja sudut yg sy nmpk kat fb members tetiba berkenan plak kn... so pe lagi sy sruh abah sy buat ngeee dr hasil kayu terpakai... ingat nk cat putih skali abah g syelek plak alahaiii nk kena gosok balik nih br ble cat so kena laa amik mood 'R' dulu heheheh.....

Pasni jika ada rezeki n umur pjg nk minta abah buatkn meja makan plak.. tpnya kan napa laa meja tu xreput2 lg dh 8tahun ngkooo alahaiii.. heheheh


Nie lee meja yg abah dy buatkn saja je sy suruh dia buatkn yg besar sikit n tinggi


Gambo ni adik yg bg lps je abah siapkn... hehehe 



Dr tgk gambo kak pah ni laa sy trus terbekenan plakk sori kak pah sy cedok idea kak pah

bbq cum bufday

Ahad lps abis je cuci periuk belanga hasil drpd jamuan merdaka raya tu... kami pun balik ke ampang plak kunun nk gerak tghari tp adeiii sakit pinggang n badan so rest sejap pejamkn mata 1jam huh sleepy gilerr....

Mlmnya kami buat bbq utk celebrate bufday anak buah... mrk dua beradik ni lahir bln 8 ngeee syokkn senang celebrate skali jer hehehe...

Teringin sgt buat bbq at my little pergola huhuhu siap dgn decoration utk bufday lg penuh dgn balloon n ribbon bagai huwaaa biler laa tuh... smoga Allah permudahkn le urusan kami utk dpt baby sndri... 8thn dh menanti huwaa.... xmo story

Hasil gambo candit jer me sure xde dlm gambo sbb me yg snap huhuhu





tempahan crochet

Alhamdulillah siap juga tempahan crochet utk ct... comey jer baby ain pakai dgn muka mooooolattnya hahahh.... gerammm!!!


Actually ada tali kat tgh kasut sbb baby lasak mudah tanggal jika xde tali tgh..


Tgk comey kan hehehe


Tqvm ct!!!

Wednesday, September 3, 2014

budget decoration

Isnin lpss me n sis in law g mr D.I.Y at pandan kapital huwaa syok lau msk kedai2 gini hahahha ritu sopin kat daiso kalini mr D.I.Y lak hahha actually nk cari tabung utk duit syling kami tu... so dlm dok cari tabung tu sempat lew grab yg ntah apa2 hahahha sori en hubby mcm xbiasa jew dgn istri mu ini hahhaha tq2.....
Pasni ble g lagi erkkk sbb nk beli brg utk membaking plakkk cehhh mcm le rajin membaking hihihi......
Not bad juga laa brg2 situ byk juga yg bekenan cumnay xde extra budget ni pn main grab-punya grab pn dh rm100.40 huwaaa...sori hubby tgn ni xleh berhenti nk msk kn brg2 ke dlm troli :P


Pillow seats tu rembat kat daiso rm5 je sebiji



Ok nie lee tabung tu heee besar juga tabung ni..  Bentuk pondok telepon pun ada tp kecik sbb nk  simpan duit syiling byk kononyaa so grab le yg besar skali
rm25.00 jer at mr D.I.Y


Suke simple deco area nih....
Paper frame yg gantung tu beli kat mr D.I.Y rm3.50 dlm tu dh siap de tali sepit n paper frame tu 8keping so sy just beli cangkuk bentuk bear n monkey tu sepasang rm1.50 jew budget hanya rm6.50


Ni lak dining area just tambah 3D sticker corak butterflys Rm5 je rembat kat hinode shop.... 
Ok nmpk tak ada side table tu kat bljg meja makan. Tu pun buat sndri tp buka le sy buat my father buatkn heheh sy tutp dgn skaft sbb xsiap cat lg ngeeree

jamuan merdeka raya taman cenderawasih

Assalamualaikum wbt.... haaa pjg sikit tajuk entri kalinih haha alhamdulillah selesai sudah dgn jayanya kami group fasa 1 taman cenderawasih menganjurkan jamuam merdeka raya....
After 6yrs br ada jamuan ni alhamdulillah sbb penduduk tc ni dh semakit ramai dgn ada nya fasa 1, 2&3 jd meriah le sikit bila ada buat events ni...

Kat sini sume alhamdulillah sporting dlm menjayakn majlis ni... penat xyh stori lee tp mmg best laa hopefully lps2 ni akan ada lg laa events begini...

Jamuan ni diadakan secara gotong royong ok... msk sesama dr seawal jam 10pg-7ptg siap  segala decoration n set-up kemah bagaiii decoration tu org laki punya kisah... kami org pompuan just msk je...

Kat sini sume gambo2 dr awal pagi smpai lee larut mlm siap de fireworks ngkooo... hahhaah

P/s :- gambo ada yg amik dr jiran2 sbb sy xrajin nk snaps huhuhu... almaklum leww aii kn pemalu (>_~)v





Haaah mesti korang Ingat sy upah org snap gambo sy hahhaahha ni akk baju biru ni punya gambo suami dia rajin snap gambo bini dia kebetulan lak sy dok sblh sntiasa dgn akk ni jdnya de laa muke sy juga gagagga moral of d stories lau nk muka kena snap dok lee dekat dgn akk nih muahhahahaah jgn marah eh kak anna....


Haaaa yg ni jee gambo Ikhlas yg den amik ni pun jiran yg dok suruh posing N snap pun pakai hp dia hahahha plastik sungguh...






Siap dew chocolate fountain ngkooo


Puan nylee punya angkara coklat fountain tuh blee buat bisnes weiii







meeting jamuan merdeka raya

Alhamdulillah bersyukur diberi kesempatan utk menghapdate belog yg xseberapa nih... huwaa bkn lee busy sgt cuma kdg tu xmenyempat nk menggatalkn tgn dn jari utk udate blog huhuhu ....
So arini alhamdulillah wpn berkejar nk siapkn crochet tp sempat juga jari ni dok update stori nih... hahah ni 24/08/14 punya stori...
Alkisahnya nk buat jamuan raya yg bakal kami anjurkn so disebabkn sy xde buat open house jdnya sy suggest je laa buat meeting tu di rumah sy hehe dh alang2 pun raya lgkn so ble laa msk simple2 je utk jamu tetamu.. kebetulan ada adik nk dtg beraya... so msk skali laa huhuhu....
Menu utk hari itu just nasi lemak sambal sotong n kuah kacang + nasi impit + rendang ayam simplekan heee alhamdulillah selesai sudah majlis tu....



Nie jee gambo yg ada nibpun ihsan jiran sebelah huhuhu kaum perempuan ada dok kat bwh n sofa blkg sofa hitam ni... gambo xmsk lak...

Saturday, August 23, 2014

deco deco raya

Hahahah xde laa mendeco sgt cumanya isnin lps dew jiran nk dtg beraya so xde kebetulan de bunga rain lily tgh bloom byk so just cut je byk2 pastu msk dlm botol spegethi habissss cerrrr hahahaha amacam cun tak?

Just nice je kan..... so lps ni trus semai byk2 rain lily nih heee

flower flowers

Asslamualaikum wbt....
Hi u ollss sori jarang sgt dah mengupdate blog sempoi ni hahha kdg tuh just uploaded gambo jee xde pon stori kihkih bkn apa mls nk menaip laa kdg tu xde idea nk ckp apa so biar laa gambar berbicara ngeeee....
Ok tis time nk stori psl bunga at little garden me tu hehee xde laa meriah mana pn sbb dh berbunga aritu sblm raya pastu skrg sentiasa hujan belah ptg habisss lee xde daun my roses.... tp alhamdulillah ms hidup segar bugar cuma xlawoo di mataku huhuhu
But in my garden pn dew juga gerbera daisy, mona lavender,  vinca, petunia n rain lily cuma xbyk je laa tp lau blooming ble terpaku biji mata ngee.....
Ok ni antara yg menyeri laman ku kala rose jerangkung or pakat mogok xmo bungaa....


Cantikkn ngee ni lew gerbera daisy gambo yg 1st ni pertama kali berbungaa haaa sblm ni dok bwh pergola xmo bunga n pkk pn kusam jew pastu alih ke 50% shade haaa truss kau dia bg daun gebus2 n bunga 4 kuntum yihaaaaa sukses so akhirnya smlm me grab lg seketui rm9 sepokok lew kat sini lau takat rm5-6 henggit mmg ceq sambar 2-3 pkk skali :P 


Ni gerbera yg br beli smlm... lawa kan kan kan (^-^)v


Nie vinca nama kampung sy lupeee kaler pink pepel lawa habisss dia pn sume dok kat tpt 50% shade hurmmm sume pakat nk dok selindung ni pasai paa....


Vinca gantung beli ms on d way blk dr dong nk ke KL ritu.... rm13 huuu mahai le tuh sini rm10 jew tp dh en somi offer haruss le sebat lau x nnt gigit jari lew me ni....


Vinca lg kali ni warna merah menyalaaaa cun weiiii ngee ni beli dlm polibeg kecik jew murah skit rm4 jew rembat 2 ritu 1 g kaler pink cair tp nmpknya mcm xmo jd gerrrrrrammmm jew..


Ok yg ni sure korabg tau ni mona lavender ngeeee actually beli 1pot jee tp sy ÷ 2 pasu ngeee nmpk byk sket hahahhaahah

tempahan crochet


Baby crown gitu comel kan kan kan


Button Cocoon


Hoodie cocoon


Thanks a lot anne nita
Sume ni utk new born baby....

Friday, August 15, 2014

gubahan bunga


Huwaa bersemangat mencucuk gubahan bunga td hahah ni gara2 geramm tgk kak pah member fb sibuk mengubah bungaa cantik sgt2 tp sy buat simple jee sbb budget xde huhuhu kena jimat2 sbb company hubby tgh xok (T_T)
Bakul tu just recycled jee huhu  byk bakul2 free dpt ms keje dulu org suke hntar hamper ke opis so bakul2 nu lawa syg nk bg org jd simpan jee laa plg best dpt bakul besi bentuk labu keta princess tu hehhe tp ms tu xterpikir leh buat deko2 sy pun dh letak kat bwh pkk frangipani laa ni bila nk pakai dh mula de corak karat huwaa xpe laaa hehehhe ini pn dh ok kot... jd laa buat penyeri mata. ... (^-^)


Maaf bersepah sikit hehehhe....

Saturday, August 9, 2014

simple deco for hari raya 2014


Utk blkg tv tu sy ingat nk cat jalur2 agak2 cun kot... 


Dinding pink tu nmpk kosong jer.... gatal je tgn nk touch up buh bunga ke ngeee nnt le utk next project InshaaAllah jika jadi...



Simple kitchen


Tanam yg baru sbb yg lama dh penuh akar...