Monday, October 20, 2014

indoor garden

 
ok xcuckup kat luar kat dlm pun de tumbuhan huwaa heheheh mmg lau dh gian menanam gitu la...
ok dew pandan, kesom, pudina n daun selom



rose garden

 
 
 
assalm semua heheh lama xbelanja view at my little heaven kn hehhehe meh sini sy blanja kaw kaw jgn muntah ijau sudah eh..... antara flower2 yg ada at my garden... de byk lg gambar tp cukup kot ni...
 
















pekan termeloh + cherating 2014

Last month punsy stories tp disebabkn xsempat nk upload n byk sgt stori di tambahkn pula dgn tenet yg xberapa nk fast tu jd lmbt le me nk mengepos citer2 psl travel sy tu hihi... actually kami ni suke tgk tpt org jln2 org kata jauh pjlnn luas pengalaman n bertambah le ilmu ttg kehidupan knkan kan... amik yg positive leave yg negative ok....

Ok cadangan melepak di pekan termeloh bandar ikan patin tu ada lah cadagn my sweet hubby hehe dia nk tgk tpt yg byk sgt jual ikan patin n nk rasa mcmne sedapnya mskkn ikan patin tempoyak di termeloh. ....

Jom kita layan pics... sori xbyk snao sgt sbb camera women ni ada vita M heheheh


Ada jambatan gantung tau ngeee



Ni plak patin fresh


Pasar ahad mmg pjg pasar siang nih


Opss ni plak meow cantik kat cherating bay view... but jami xmnginap kat sini kami nginap kat ranting inn jer
 
 
ok nie laa ranting inn tpt ni ada byk chalet cantik2 kebetulan ms kami dtg xde plak bilik bwh jd kami amik je la bilik atas nie... mcm rumah atas le ada tiang tinggi je bwh kosong...

 
nie pantai kemasek sgt cantik view di sini... air plak mmg jernih tp AWAS xdi benarkn mandi sbb ombak ganasss....

 
ok nie time ptg kami kunun nk mandi skaliiii owh no no no.... mana lautnya???? huwaaaa surut kewwww..... ptut laa ms sampai tghari tu de nmpk bdk2 mandi tghari2 buta upanya ptg surut da.... T_T

 
tgk lew saujana pemandang terbentang huwaa letih makcik nk jln huhuhu sudahnya xmandi pun ptg tu just main air jew... tp angina kuat sgt2 leh terbang makcik yg selim melim nih huhuhu sib peluk hubby ketat2 ;P


kuala terengganu 2014

 
Alhamdulillah sampai kami dgn selamatnya di kuala Terengganu.. selama 3D2N kami menginap di umah anak angkat mtua... tq sgt2 sudi terima kehadiran kami dgn hati terbuka...


 
kami bersama aqeel anak tuan rumah

 
like tis view nak nak dew pondok tiang tu je
 
 
tpt mkn tu byk org mkn situ....

 
ni yg bulatkn mata tu tuan umah heheh tq kakteh n family atas layann baik spjg kami kat sana

 
sotong goring tepung... next udang next ikan heheh

 
ganas ombaknya

 
bye2 rumah cantik n owner next time pjg umur murah rezeki kami dtg lg...

D.I.Y table

 
again DIY meja utk our pergola plak hehe pakai kayu terpakai ms buat beam utk table top kitchen kami tuh... syg tgk dia mereput gitu jew jd sy angkot srh my abah buat jd bangku lau sy yg buat xtau jd apa hahahhahah... tqvm abah siap sudah tp me xsempat lg nk collect.... tp ble cat skali dgn meja penjuru aritu....

 
view dr side tepi... hasil snap an my adik bongsu si bucuk huhuhu

projek tukar rumput

 
turn backyard plak ganti rumput actually rumput carpet tu sgt lawa tp nk maintain tu payah nk kos mahal lak... so hubby cadang tukar rumput lee... sy choose rumput mutiara hope mudah urus lew....

 
ni grab rumput mutiara ms on d way balik dr umah abg ipar di rawang so singgah le kat sg buloh nursery yg kat kg org asli tuh.... ms beli ni ujan jd kami msk le celah2 lading lalu jln kecik je ke sini.... view sgt laa lawa sbb byk hamparan rumput carpet n byk lg rumput lain.... mcm obec lak huhuhu

 
after usaha gigih menanam selama 1week huwaaa pancit makcik tanam rumput tu nk kena cakar Tanah bg gembur buang sisa rumput n akar rumput lama yg dh kena racun aritu.... br laa leh tampal rumput tu... sy prefer buat kecik2 je sbb nk tgk dia membiak lg pun murah sikit xde la beli beribu2 nk tukar rumput ni... cost only rm50 jer max.... sy beli kat sg buloh rumput mutiara ni rm1.80 1petak 2x1 pakai dlm 25-30 keeping utk luas 22x15 kaki nih... luaskn backyard kami Alhamdulillah rzeki kami dpt beli umah yg luas backyard n frontyard (22x20kaki) mmg sy nk cr yg luas sbb sy suke sgt menanam heheh jgn buat makcik marah kang makcik tanam plak kamu huwahahha....

Wednesday, October 8, 2014

pstt dpt gift tau....


Hehhehe dpt pasu baru dr my neighbour hehehe tq tq tq nylee
Terima kasih daun keladi lau ada lg ble bg lagi hehehhee

Dia kata cantik lau gerbera tu dlm ni... ok next projek yeer ble le alih gerbera br beli ritu dlm sini hope dia membiak lg bykkkk...

Sure korang terpikir2 cane rupe gerbera tuh hehhehe ala daisy laaa namanya kn gerbera daisy... panggil gerbera lain skettt...



Ni haaa le gerbera 


tempahan crochet


Thanks kak nani... for new born baby

Oopss harga baru ialah Rm17/pc

Sunday, October 5, 2014

kurban a.k.a aidiladha 2014

Asslamualaikum...

Alhamdulillah ms bernyawa n diberi kesempatan utk meliht dunia yg infah ini....
Lama dh xupdate belog nih.. hehe xbyk cerita yg nk di kongsi n ada kebusyan yg berlaku seketika time weken shj.. hari biasa plak ms utk recharge kembali tenaga hahaha.....

Alhamdulillah smlm lepas sudah event sempena aidilfitri iaitu ibadah kurban. .. utk 1st time juga perumahan kami n buat kurban nih... lembu yg dpt dikurbankn 2 ekor byk juga utk kwsn kami yg ms baru ni kn...

N utk 1timenya kami xbalik beraya di kg... br rasa owh gini ke raya umah sndri hahahha seronok beraya bersama jiran tetangga... alhamdulillah

Jom sy jamu gambo2 sekitar majlis itu... heheh gambo2 pn ihsan jiran2 haha sy mcm biasa mls snap ada 2 kpg je amiknyaa....












Chef kami kalini... heheh Import dr marriot hotel kihkih... actually dia pnh bekerja di marriot hotel tp skrg dh beralih arah ke bidang lain...
Tp.... supnya mmg powerr sedap habis....