Thursday, January 22, 2015

Monday, January 19, 2015

musang tenggalong


Dah mati!! Musang ni dtg n ddk depan pintu masuk rumah abah
Lemah xbermaya maybe dh sakit lama kot...
Adik angkat letak bwh pondok semaian abah kot bole survive tp malangnya umur xpanjang... esok pgnya dh mati... 
Cantik sgt bulunya... besar saiz anjing dewasa

edibles garden a.k.a kebun sayur





Alhamdulillah!!!

topi kait


Thanks a lots kak nani


U too mie dhyia


garlic vine weeks


Garlic vine weeks alhamdulillah... masih diberi kesempatan utk menatapanya lagiii utk tahun yg ke2 x nyaa so dh tau rutin dia berbunga dgn byknya Ialah pada awal january.... so snap byk2 utk saat indah ini....






Hiii abaikan last puc ni yaa hii saja nk selpie sejap

Wednesday, January 7, 2015

carrot cheese cake homemade


Kali ke-2 membaking carrot kek nih... jd msh failed bab meletakkn toping 
Hiii xpe praktis make perfect...
Neway tis for my brother bufday.... lanz hepi bufday yg ke-19 bufday dia jatuh arini 08/01 smoga pjg umur murah rezeki & sentiasa di rahmati Allah swt.. amin


tapau sikit hiii suke coklat or kek yg ada kacang sbb yummy

famous amous cookies


Alhamdulillah selesai projek membaking cookies..idea dr my biras utk jual di ofis abg ipar ku
Xtau laa dpt sambutan ke idak... hope ada rezeki utk me... (^-^) ♥♥♥


20 balang cookies 7ari bercinta buat benda nih.... alhamdulillah dpt  siapkan... 

baby hat



Thanks to nurbaizura

Rm30/set + Rm6 kurier

Thursday, December 18, 2014

Sunday, December 7, 2014

Kucing bermata biru dan kuning


Comel kan hiiii sgt unik mata cat ni... bukan jer bole jadi pada haiwan tetapi manusia juga



Sgt gebu kucing ni... rasa nk bawa balik jer...

ioi city mall putrajaya


Luas & letih nk berjalan rasa nak pakai roller skate jer


CaNtik kn decoration xmas mrk..


Ada Ice skating lagi.. dgrnya luas floor utk ice skating ti sebesar size Olympic



Mcm biasa bila msk mall sure nk cr daiso n  book store tp sini ada border me suke popular sbb dpt discount sehingga 25% huwaaa bole la memborong novel hikhikhik


bufday present 011114

Awal November punya story ok.. hehhe utk ulang tahun kelahiran yg ke 30 hiii my lil brother bg present coklat hahaha tq2 so much me sukee

Terima kasih daun keladi
next year bole bagi lagi

(^-^)v hiiiii

My luvly hubby pun ada bg present juga tp tu keep as a secrets ok (0_<)



Wednesday, November 26, 2014

novel acik lana in my grabs


Ngeeee suke2 hahhahaah last week order ari isnin Dh dpt huhuhu 


Sinopsis
Izzara Helina – Tujuh tahun hidup di negara orang,
kini dia kembali dengan semangat baru. Biarpun hati
masih terluka, masih tercalar, namun Izzara tetap
cuba untuk berdiri teguh di negara sendiri. Tapi
malang kerana ketenangan yang dicari dirosakkan oleh
pertemuan dengan seorang lelaki yang tinggal di
kondo sebelah. Dan ya, ini bukan jiran mithali atau
juga jiran pilihan. Jiran ini jiran hantu. Jiran yang
suka membuat bising dan perasan handsome !
“Muzik you adalah muzik paling buruk, paling busuk,
paling gila pernah I dengar seumur hidup I. So please
stop playing that stupid guitar, I nak tidur!” ~ Izzara.
Dayyan Idraqi – Sudah terbiasa hidup dalam
kemahsyuran dan populariti yang tinggi menggunung,
ego di dada tiba-tiba saja tercalar apabila Izzara
langsung tidak mengenali siapa dirinya. Dia adalah
Dayyan Idraqi, penyanyi tersohor yang sudah gah
mencipta nama di beberapa negara. Mana mungkin
ada perempuan di sini tidak mengenali dia! Namun
demi menjaga privasi, identiti sebenar disembunyikan
daripada pengetahuan Izzara. Dia kini bukan lagi
Dayyan Idraqi, dia muncul sebagai lelaki biasa di mata gadis itu.
Perang dingin antara mereka berlanjutan sehinggalah
pada satu peringkat hati mula saling jatuh cinta.
Meluah kata sayang, melamar dan berkahwin, semua
itu dilakukan penuh gaya oleh Dayyan Idraqi demi
memiliki Izzara sepenuhnya. Dan menjelang malam
perkahwinan, satu kemalangan tidak diduga mengubah
perjalanan indah antara mereka. Izzara terluka,
Dayyan Idraqi sengsara, tidak ada sesiapa yang
mengecap bahagia.
Antara dua pilihan, Dayyan Idraqi memilih untuk
berkorban. Tapi benarkah jalan yang dipilih ini tegak
dan lurus? Jika benar mengapa hati Izzara masih
terluka? Dan mengapa pula jiwa sendiri masih sakit
dan menderita?o bertambah le Q utk di baca takpe slowly




Psstt.. sapa yg ada karya acik lana perempuan yang paling aku cinta
 please bgtau sbb nk sgt2 baca xdpt beli pun xpe janji dpt bacay


novel utk si ulat buku

Hehehhe ulat buku la sgt kn hehheeh mmg suke membaca lelagi laa novel ok.... ni antara novel yg sy grab dr popular huhuhu sudah beralih arah sbb dulu slalu beli di mph tp disbbkn xde disakun n mrk jrg sgt buat sale... jd kita tukar :P

Ok ni antara novel yg menunggu turn utk dibaca.... ngeeeee


Hehehhe disebabkn ppopular agak jauh dr tpt sy jd asal lalu je kedai popular sure grab seketii dua... dedulu ms kerja selalu beli novel n majalah tp lps tu stop sudah but hati meronta2 nak beli lg n lg n lg haaaa ni la hasilnya huhuhu

mafla crochet




Thanks mie dhyia

Utk my cousin yg akan bcuti ke korea

Rm25/pc adult
Rm15/pc kids

Courier charge : Rm6

crochet hat




thanks kak long

Price : Rm17/pc 0-12month
Rm20/pc up to 12 mmonth

Courier charge : Rm6