Saturday, August 23, 2014

deco deco raya

Hahahah xde laa mendeco sgt cumanya isnin lps dew jiran nk dtg beraya so xde kebetulan de bunga rain lily tgh bloom byk so just cut je byk2 pastu msk dlm botol spegethi habissss cerrrr hahahaha amacam cun tak?

Just nice je kan..... so lps ni trus semai byk2 rain lily nih heee

flower flowers

Asslamualaikum wbt....
Hi u ollss sori jarang sgt dah mengupdate blog sempoi ni hahha kdg tuh just uploaded gambo jee xde pon stori kihkih bkn apa mls nk menaip laa kdg tu xde idea nk ckp apa so biar laa gambar berbicara ngeeee....
Ok tis time nk stori psl bunga at little garden me tu hehee xde laa meriah mana pn sbb dh berbunga aritu sblm raya pastu skrg sentiasa hujan belah ptg habisss lee xde daun my roses.... tp alhamdulillah ms hidup segar bugar cuma xlawoo di mataku huhuhu
But in my garden pn dew juga gerbera daisy, mona lavender,  vinca, petunia n rain lily cuma xbyk je laa tp lau blooming ble terpaku biji mata ngee.....
Ok ni antara yg menyeri laman ku kala rose jerangkung or pakat mogok xmo bungaa....


Cantikkn ngee ni lew gerbera daisy gambo yg 1st ni pertama kali berbungaa haaa sblm ni dok bwh pergola xmo bunga n pkk pn kusam jew pastu alih ke 50% shade haaa truss kau dia bg daun gebus2 n bunga 4 kuntum yihaaaaa sukses so akhirnya smlm me grab lg seketui rm9 sepokok lew kat sini lau takat rm5-6 henggit mmg ceq sambar 2-3 pkk skali :P 


Ni gerbera yg br beli smlm... lawa kan kan kan (^-^)v


Nie vinca nama kampung sy lupeee kaler pink pepel lawa habisss dia pn sume dok kat tpt 50% shade hurmmm sume pakat nk dok selindung ni pasai paa....


Vinca gantung beli ms on d way blk dr dong nk ke KL ritu.... rm13 huuu mahai le tuh sini rm10 jew tp dh en somi offer haruss le sebat lau x nnt gigit jari lew me ni....


Vinca lg kali ni warna merah menyalaaaa cun weiiii ngee ni beli dlm polibeg kecik jew murah skit rm4 jew rembat 2 ritu 1 g kaler pink cair tp nmpknya mcm xmo jd gerrrrrrammmm jew..


Ok yg ni sure korabg tau ni mona lavender ngeeee actually beli 1pot jee tp sy ÷ 2 pasu ngeee nmpk byk sket hahahhaahah

tempahan crochet


Baby crown gitu comel kan kan kan


Button Cocoon


Hoodie cocoon


Thanks a lot anne nita
Sume ni utk new born baby....

Friday, August 15, 2014

gubahan bunga


Huwaa bersemangat mencucuk gubahan bunga td hahah ni gara2 geramm tgk kak pah member fb sibuk mengubah bungaa cantik sgt2 tp sy buat simple jee sbb budget xde huhuhu kena jimat2 sbb company hubby tgh xok (T_T)
Bakul tu just recycled jee huhu  byk bakul2 free dpt ms keje dulu org suke hntar hamper ke opis so bakul2 nu lawa syg nk bg org jd simpan jee laa plg best dpt bakul besi bentuk labu keta princess tu hehhe tp ms tu xterpikir leh buat deko2 sy pun dh letak kat bwh pkk frangipani laa ni bila nk pakai dh mula de corak karat huwaa xpe laaa hehehhe ini pn dh ok kot... jd laa buat penyeri mata. ... (^-^)


Maaf bersepah sikit hehehhe....

Saturday, August 9, 2014

simple deco for hari raya 2014


Utk blkg tv tu sy ingat nk cat jalur2 agak2 cun kot... 


Dinding pink tu nmpk kosong jer.... gatal je tgn nk touch up buh bunga ke ngeee nnt le utk next project InshaaAllah jika jadi...



Simple kitchen


Tanam yg baru sbb yg lama dh penuh akar...

Sunday, August 3, 2014

Tuesday, July 22, 2014