Tuesday, July 22, 2014

Tuesday, June 3, 2014

Sunday, June 1, 2014

my little playground

Tadaaaaa alhamdulillah syukur diatas nikmatMu.. tercapai juga cita2 nk de daput comel hehhe ada ke wanita isteri2 n gegurl kat luar tu xsuke dpt dapur cantik of course suke kan kan kan... begitu juga me heheh slps 6thn pindah xpnah buat table top n kitchen kabinet pun bkn x teringin tp budget xmengizinkn....

Skrg ni br le berkesempatan nk dpt dapur idama... walapun xsecantik n seindah mans tp cukup mrndamaikn n selasa utk ku berkerja disini hehehhe feeling exciting (^-^)v

Tp actually blm 100% fully touch up sbnranya... ada lg beberapa benda nk buat tp dek kerana xsabooooo haa upload le jugak hahha nmpk sgt gelojohnya tu kan kan kan...

Xde niat pun nk menunjuk2 but tis is my territory ok.... sy dh anggap blog ni mcm diari sy so xsalah kot sy abadikn moment indah ni hehhe.. lau utk beri idea or ilham xsgt kot sbb my kitchen ni biasa2 je tp jika dpt memberi panduan alhamdulillah.....


My little kitchen
Mlm kena tutup langsir tu sbb sgt lee jelas dr luar org yg dr surau pun ble nmpk my dapur dgn jelas....
Dapur kami xde kipas so pakai le stand fan jadi la.. uhuhu slalu msk pun mmg xpasang kipas pun ber peluh la bagai 
Washing machine Pun sy letak kat dalam jika ikut design asal w/m tu letak luar tp r 2thn pakai kena masuk tikus habis rosak.. so lps baiki trus msk dlm je so agak sempit sikit le xpe laa kami berdua je pun... yg msk pun sy sorg jee heheh... cukup laaa




Jika selak langsir mmg sgt terang dapur ni... owh sy xpakai hood memula nk pakai tp bila buat lakaran kat paper mcm xbyk space plak utk kabinet atas... so bincang balik dgn my hubby then kami decided xmo psg hood... just pasang exhaust fan ni jer laa 


comel n simple jer kan dapur kami hehhehe saja jer letak meja kecik tuh... memula aim kaler pink jalur putih hitam tp xde stok (T_T) so grab je laa kaler fushia nih actually nk guna utk menjahit pun ye gak... sbb sy pakai portable sewing machine


Ni plak utk letak spice, milo gula sos nestum n beberapa biji grlas mug n pinggan mangkuk yg slalu pakai cukup2 utk kami berdua... lain sume msk dlm kabinet
Rak kecil ni ingat nak cat jd kaler putih.. cat dh beli tinggal tunggu vita R jer hehhehe....


my mom punya rose

Last 2 week br dpt bermalam di umah mak.. lama juga xblk bermalam dekat2 1bln dh huhuhu... bila blk tu pun mcm2 nk buat heheh kunun nk g tempah baju tp lastly xjd sbb tailor tu ada merewang kat umah org kawin... xpe laa kot xde rezeki baju raya thn ni pakai le baju raya thn lps sbb thn lps byk membeli dress so pakai je laa...

Dalam pada my mom ni org kata tangan panas menjadi jugak lee rose yg dia semai n jaga n ada juga yg sy semaikn n bg mak bela.. heheh spt yg kujangka my mom xrajin nk membelek pkj tanam n tinggal hahah oh omak ku... tp dlm pada xjaga tu ada juga le sepokok dua yg hasilnya kebabom... agaknya nya si rose ni nk pujuk my momm jaga dia elok2 kot kikuikui... sib my mom xreti membloging nih heheh ya ampun...


Ni org pabggil rose pengantin ni mak semai sndri lawaa sy suke pnh amik cutting n semai ssndri skali tu si browny n coco buat copstik laa plakkkk gerrrrrr jeee


Ni sakura A.k.a clair matin sy semaikn n yg ada kat umah ni pun mcm ifup segan mati xmau sbb xberbelai sbbnya dia dok kat backyard hahah siannnya

kekacang rose...

Alhamdulillah my roses kembali menggebu.. lps kena hard pruning aritu ada juga yg kojol.. sbb cuaca terik n kering pastu air xcukup plak sbb ada gangguan bekalan air selama 3week.. tu yg amik keputusan buat hard pruning.... tawakal jer laa but alhamdulillah masih ada yg sudi menggebu kembali... jom kita cuci mata hiii xde mana...


Angela rose


Red tiger rose from medan


The prince rose


Tradescent rose 




Huntington rose


Crocus rose


Scarlet meidiland


Social climber rose


Super fairy rose


Abraham darby rose

meiS

tempahan crochet






Tempahan uuntuk nurbani tq nurul sudi order dgn sy..

Wednesday, May 28, 2014

kasut kait baby & baby cocoon

Alhamdulillah dpt juga siapkn new design utk baby booth n baby cocoon blue bear heee.... nmpk kat tenet comel2 jd sy buat versi sy hehehe.. simple je..
Jom kita tgk hasilnya.....