Thursday, December 18, 2014

Sunday, December 7, 2014

Kucing bermata biru dan kuning


Comel kan hiiii sgt unik mata cat ni... bukan jer bole jadi pada haiwan tetapi manusia juga



Sgt gebu kucing ni... rasa nk bawa balik jer...

ioi city mall putrajaya


Luas & letih nk berjalan rasa nak pakai roller skate jer


CaNtik kn decoration xmas mrk..


Ada Ice skating lagi.. dgrnya luas floor utk ice skating ti sebesar size Olympic



Mcm biasa bila msk mall sure nk cr daiso n  book store tp sini ada border me suke popular sbb dpt discount sehingga 25% huwaaa bole la memborong novel hikhikhik


bufday present 011114

Awal November punya story ok.. hehhe utk ulang tahun kelahiran yg ke 30 hiii my lil brother bg present coklat hahaha tq2 so much me sukee

Terima kasih daun keladi
next year bole bagi lagi

(^-^)v hiiiii

My luvly hubby pun ada bg present juga tp tu keep as a secrets ok (0_<)



Wednesday, November 26, 2014

novel acik lana in my grabs


Ngeeee suke2 hahhahaah last week order ari isnin Dh dpt huhuhu 


Sinopsis
Izzara Helina – Tujuh tahun hidup di negara orang,
kini dia kembali dengan semangat baru. Biarpun hati
masih terluka, masih tercalar, namun Izzara tetap
cuba untuk berdiri teguh di negara sendiri. Tapi
malang kerana ketenangan yang dicari dirosakkan oleh
pertemuan dengan seorang lelaki yang tinggal di
kondo sebelah. Dan ya, ini bukan jiran mithali atau
juga jiran pilihan. Jiran ini jiran hantu. Jiran yang
suka membuat bising dan perasan handsome !
“Muzik you adalah muzik paling buruk, paling busuk,
paling gila pernah I dengar seumur hidup I. So please
stop playing that stupid guitar, I nak tidur!” ~ Izzara.
Dayyan Idraqi – Sudah terbiasa hidup dalam
kemahsyuran dan populariti yang tinggi menggunung,
ego di dada tiba-tiba saja tercalar apabila Izzara
langsung tidak mengenali siapa dirinya. Dia adalah
Dayyan Idraqi, penyanyi tersohor yang sudah gah
mencipta nama di beberapa negara. Mana mungkin
ada perempuan di sini tidak mengenali dia! Namun
demi menjaga privasi, identiti sebenar disembunyikan
daripada pengetahuan Izzara. Dia kini bukan lagi
Dayyan Idraqi, dia muncul sebagai lelaki biasa di mata gadis itu.
Perang dingin antara mereka berlanjutan sehinggalah
pada satu peringkat hati mula saling jatuh cinta.
Meluah kata sayang, melamar dan berkahwin, semua
itu dilakukan penuh gaya oleh Dayyan Idraqi demi
memiliki Izzara sepenuhnya. Dan menjelang malam
perkahwinan, satu kemalangan tidak diduga mengubah
perjalanan indah antara mereka. Izzara terluka,
Dayyan Idraqi sengsara, tidak ada sesiapa yang
mengecap bahagia.
Antara dua pilihan, Dayyan Idraqi memilih untuk
berkorban. Tapi benarkah jalan yang dipilih ini tegak
dan lurus? Jika benar mengapa hati Izzara masih
terluka? Dan mengapa pula jiwa sendiri masih sakit
dan menderita?o bertambah le Q utk di baca takpe slowly




Psstt.. sapa yg ada karya acik lana perempuan yang paling aku cinta
 please bgtau sbb nk sgt2 baca xdpt beli pun xpe janji dpt bacay


novel utk si ulat buku

Hehehhe ulat buku la sgt kn hehheeh mmg suke membaca lelagi laa novel ok.... ni antara novel yg sy grab dr popular huhuhu sudah beralih arah sbb dulu slalu beli di mph tp disbbkn xde disakun n mrk jrg sgt buat sale... jd kita tukar :P

Ok ni antara novel yg menunggu turn utk dibaca.... ngeeeee


Hehehhe disebabkn ppopular agak jauh dr tpt sy jd asal lalu je kedai popular sure grab seketii dua... dedulu ms kerja selalu beli novel n majalah tp lps tu stop sudah but hati meronta2 nak beli lg n lg n lg haaaa ni la hasilnya huhuhu

mafla crochet




Thanks mie dhyia

Utk my cousin yg akan bcuti ke korea

Rm25/pc adult
Rm15/pc kids

Courier charge : Rm6

crochet hat




thanks kak long

Price : Rm17/pc 0-12month
Rm20/pc up to 12 mmonth

Courier charge : Rm6

Tuesday, October 28, 2014

akikah event 251014

Alhamdulillah selamat sudah berlangsungnya majlis akikah dn tahlil utk si baby muhammad amin adli... owh so handsome si baby hehehe....
Actually tu adalah majlis akk sepupu sy... dia minta sy tlg decokn simple2 utk majlis tu... as per request sy mencuba nya... last minute preparation huwaaa 1 1/2hour before the event mau xgelabah.... siap xle tido mlm sbb risau sempat ke... ala mklumlah rumahnya di kg delek klang sy lak dr banting jd xmo ada sebarang masalah sy cuba dtg awal pkul 8pg dh kluar rumah... alhamdulillah xjammed huhu kebetulan cuti umum kn jd maybe sbb tu xjammed jln klang banting tu.... smpai sana pkul 9 pg alhamdulillah. ....

Tp disebalik kemeriahan majlis si ayah xdpt hadir dimajlis yg dirancang ni... sbb mlsh kesihatan allahuakbar... ayahnya di tahan di wad kerana denggi 2-3ari sblm majlis (-_-')

Tp smlm dikhabarkn ayahnya dh dibenarkn keluar dr wad alhamdulillah smoga cepat sembuh....


Simple je if baby Gurl harus lee sy bantai lebat2 bunga kaler pink putih heheheheh
Ni pun jenuh main kejar2 bdk sbb mrk dok kidnap my balloon huwaaaa Korang.... nasib comelll hahahh.... nk mrh pn xjd (^-^)


Adik kpd si ayah yg jd pengganti





Tgk si comel tido senyap jeee comelnyaaaa

Monday, October 20, 2014

indoor garden

 
ok xcuckup kat luar kat dlm pun de tumbuhan huwaa heheheh mmg lau dh gian menanam gitu la...
ok dew pandan, kesom, pudina n daun selom



rose garden

 
 
 
assalm semua heheh lama xbelanja view at my little heaven kn hehhehe meh sini sy blanja kaw kaw jgn muntah ijau sudah eh..... antara flower2 yg ada at my garden... de byk lg gambar tp cukup kot ni...
 
















pekan termeloh + cherating 2014

Last month punsy stories tp disebabkn xsempat nk upload n byk sgt stori di tambahkn pula dgn tenet yg xberapa nk fast tu jd lmbt le me nk mengepos citer2 psl travel sy tu hihi... actually kami ni suke tgk tpt org jln2 org kata jauh pjlnn luas pengalaman n bertambah le ilmu ttg kehidupan knkan kan... amik yg positive leave yg negative ok....

Ok cadangan melepak di pekan termeloh bandar ikan patin tu ada lah cadagn my sweet hubby hehe dia nk tgk tpt yg byk sgt jual ikan patin n nk rasa mcmne sedapnya mskkn ikan patin tempoyak di termeloh. ....

Jom kita layan pics... sori xbyk snao sgt sbb camera women ni ada vita M heheheh


Ada jambatan gantung tau ngeee



Ni plak patin fresh


Pasar ahad mmg pjg pasar siang nih


Opss ni plak meow cantik kat cherating bay view... but jami xmnginap kat sini kami nginap kat ranting inn jer
 
 
ok nie laa ranting inn tpt ni ada byk chalet cantik2 kebetulan ms kami dtg xde plak bilik bwh jd kami amik je la bilik atas nie... mcm rumah atas le ada tiang tinggi je bwh kosong...

 
nie pantai kemasek sgt cantik view di sini... air plak mmg jernih tp AWAS xdi benarkn mandi sbb ombak ganasss....

 
ok nie time ptg kami kunun nk mandi skaliiii owh no no no.... mana lautnya???? huwaaaa surut kewwww..... ptut laa ms sampai tghari tu de nmpk bdk2 mandi tghari2 buta upanya ptg surut da.... T_T

 
tgk lew saujana pemandang terbentang huwaa letih makcik nk jln huhuhu sudahnya xmandi pun ptg tu just main air jew... tp angina kuat sgt2 leh terbang makcik yg selim melim nih huhuhu sib peluk hubby ketat2 ;P